Απεργία

Καλουνται  ολα  τα  μελη  του σωματειου  μας  να συμορφωθουν μετην αποφαση του Δ. Σ και να συμετεχουν μαζικα  στην απεργια.Το Δ.Σ του σωματειου θα βρισκεται   στην κεντικη πλατεια  της Ξανθης  στις 9.30  με το συγκεκριμενο πανω ,θα θελαμε  λοιπον τα  μελη να μας συμπαρασταθουν  σε  αυτον τον δικαιο αγωνα  δυναμικα .

 b_665_176_16777215_00_images_SOMATEIO-EPISKEYASTON-AUTOKINITON-APERGIA.jpg

Αλλαγή στις περιβαλοντολογικες μελέτες των συνεργείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
το παρακάτω δελτίο  τύπου  εσταλθει από την  ΕΟΒΕΑΜΜ   προς τα  σωματεία  μέλη της.
Μια  πολλή  θετική    εξέλιξη   προς όφελος   του κλάδου  μας.

 

Προς Σωματεία Μέλη
Αγαπητοί συνάδελφοι

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειές μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εκδόθηκε η υπ' αριθμ. Α.Π. 52891/26-9-2013 Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις των συνεργείων επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ως άνω απόφασης:

1ον  τα συνεργεία δεν ακολουθούν πλέον τη διαδικασία εκπόνησης ΜΠΕ, αλλά υπόκεινται σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ).

2ον αρμόδια υπηρεσία χορήγησης ΠΠΔ είναι η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εκάστης Περιφερειακής Ενότητας

3ον η υπαγωγή σε ΠΠΔ έχει τη χρονική διάρκεια ισχύος της άδειας ίδρυσης ή λειτουργίας των συνεργείων,συνεπώς δεν απαιτείται πλέον ανανέωσή τους, εφόσον δεν μεταβληθούν οι εγκαταστάσειςτου συνεργείου.

4ον  Συνεργεία που διαθέτουν Απόφαση ΄Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων  (ΑΕΠΟ), υποβάλλουν δήλωση υπαγωγής σε ΠΠΔ τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν τη λήξη ισχύος της Απόφασης ΄Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων  (ΑΕΠΟ).

Συνημμένα σας αποστέλλουμε την Υπουργική Απόφαση

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Αθανάσιος Νικολόπουλος                           Χρήστος Ευαγγέλου 

Έπεσε ο τοίχος του LPG στα νόμιμα συνεργεία

Ρυθμίζονται τα θέματα  λειτουργίας των συνεργείων αερίων καυσίμων και των συνεργείων με προβλήματα οικοδομικής άδειας.
 
Mε νέα τροποιητική νομοθετική διάταξη, και μετά από πολλές παρεμβάσεις των κλαδικών οργάνων ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση συστημάτων υγραερίου και φυσικού αερίου από τα συνεργεία χωρίς το «τείχος».
 
Οι εργασίες εγκατάστασης συστημάτων αερίων καυσίμων επιτρέπεται να γίνονται στους χώρους των συνεργείων μετά την τοποθέτηση ανιχνευτών διαρροής αερίων καυσίμων σε αυτά για λόγους ασφάλειας τόσο των κτιρίων όσο και των εργαζομένων.

Κοινό δελτίο τύπου των ομοσπονδιών μας

b_85_82_16777215_00_images_eobeam.jpg

Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.

ΕΝΙΑΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  

ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

ΑΥΤ/ΤΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΜΟΤ/ΤΩΝ

b_68_76_16777215_00_images_megalexandros.pngb_95_67_16777215_00_images_obeamme.png

Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ 

ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ

ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη για πρώτη φορά κοινό συνέδριο της Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ. και της ΟΒΕΑΜΜΕ με θέμα τα προβλήματα που ταλανίζουν την ειδικότητα του φανοποιού – βαφέα , το  οποίο στέφθηκε με  απόλυτη  επιτυχία  σε  όλους  τους  τομείς του.

Ιδιαίτερα  θα  θέλαμε να  ευχαριστήσουμε :

Τον Πρόεδρο κο. Ιωαννίδη Kων/νο  , τον Γενικό Γραμματέα κο. Ζερζελίδη Ιωάννη αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου  Πτυχιούχων Επισκευαστών Ξάνθης "ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ" για την άψογη οργάνωση υλοποίησης του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φανοποιών –Βαφέων, για  την υπέρμετρα θερμή υποδοχής τους και τη ζεστή φιλοξενία τους.

Διαβάστε περισσότερα:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ...

Τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου  πτυχιούχων επισκευαστών  αυτοκίνητων νόμου Ξάνθης ( Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ) , ευχαριστεί  θερμά   όλους   όσους   συντέλεσαν   στην άψογη  διεξαγωγή  του πανελλήνιου συνεδρίου  φανοποιών –βαφέων  που πραγματοποιήθηκε  στην  πόλη της Ξάνθης , το  οποίο στέφθηκε με  απόλυτη  επιτυχία  σε  όλους  τους  τομείς του.

Ιδιαίτερα  θα  θέλαμε να  ευχαριστήσουμε ...

Διαβάστε περισσότερα:

Λίστα Ενημέρωσης

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε τα νέα μας

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ. Προέδρου: 25410 70760

Τηλ. Γραμματείας: 25410 75390

E-mail: xanthisgarage [at] yahoo.gr & info [at] spease.gr

ΑΡ. ΑΝΑΓΝ: 75/1979